Mechanikai tervezés

Mechanikai tervezés

Elektronikai fejlesztő cég vagyunk, ez nem vitás. Ez az amihez a legjobban értünk. Jogosan merül fel tehát a kérdés, miért foglalkozunk akkor mechanikai tervezéssel?

 

Amikor egy elektronikát legyártunk, az szinte minden esetben valamilyen készülékházba fog kerülni. A készülékház megtervezése egy komplex feladat.Gyakran szenzorokat tervezünk. A ház védeni fogja az elektronikát a külső behatásoktól. Ugyanakkor bizonyos fizikai jellemzőket „be kell engednünk” a panelen lévő szenzorig. A tervezés során tekintettel kell lenni az elektronika működésére, hol milyen szenzorok vannak rajta. Akár, ha csak egy egyszerű hőmérséklet szenzort veszünk példaképp, akkor nagyon nem mindegy, hogyan oldjuk meg, hogy a mérendő hőmérséklet optimálisan tudjon hatni a szenzorra.

Egyszerűbb tervezési feladatokat saját munkatársaink is el tudnak végezni. Abban az esetben, ha komplex készüléket, professzionális burkolatot kell tervezni, az együttműködő partnereinkhez fordulunk segítségért. A Barna Design a burkolat és az arculat megtervezésében nyújt professzionális szolgáltatást. A Plastic-Form Kft kiváló partnerünk, a komplex mechanikai tervezésben és a műanyagalakító szerszámok tervezésében velük dolgozunk együtt. Több évtizedes tapasztalatuknak és a műanyagiparra való széles rálátásuknak köszönhetően eddig még nem találkoztunk olyan kihívással, amit ne tudtak volna megoldani.

 

Nagyon fontos a kiváló együttműködés az elektronikai tervező és a gépész tervező között. A tervezés során folyamatosan kell kommunikálniuk, nagyméretű CAD file-okat kezelni, akár a tervezőrendszerek integrációs lehetőségeit is kihasználni.